Ajam Setan

 

Ajam setan  

Ingrediënten:


1 kip (900 gr)
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
10 rode rawits
2 eetl kecap manis
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 limoen (sap)
1 theel zout
200 ml kippenbouillon (zie recept)
4 eetl olie



bereiding:


Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de rawits fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het zout. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de goudbruin en knapperig. Schep de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitelkken op keukenpapier. Verhit de olie opnieuw en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon gevolg door de kecap en de gula toe . Dan de kip weer toevoegen en deze afgesloten zachtjes voor 30 minuten laten sudderen. Roer het limoensap erdoor en serveer. Mocht het te droog worden dan een beetje extra bouillon toevoegen.