Boemboe Bali Vlees

Boemboe Bali vlees   

 

500 gram rundvlees,
2 grote uien,
3 eetlepels arachideolie,
1 theelepel knoflookpoeder,
6 theelepels sambal oelek,
2 theelepels laos,
2 theelepels djahé (gemberpoeder),
1 theelepel zout,
2 eetlepels ketjap manis,
4 eetlepels geraspte kokos.

 

Bereiding:

Snijd het vlees in stukken. Snipper de uien en fruit deze in de arachideolie, samen met de knoflookpoeder, sambal oelek, laos en djahé.

Doe het vlees erbij en laat het even meebakken.
Voeg wat water toe en laat alles in ongeveer 45 minuten gaar stoven. Breng de saus op dikte door het te laten inkoken onder voortdurend roeren.

Voeg ten slotte zout en ketjap manis toe en maak het geheel op smaak met de geraspte kokos.

 

De saus moet vrij droog zijn.