Diversen
De rijsttafel:
Er is een vaste regel voor het samenstellen van een rijsttafel.
Om te beginnen serveert U rijst, dit kan gewone witte rijst zijn, nasi goreng of nasi koening met daarbij een aantal bijgerechten, liefst zo gevariëerd mogelijk;dus niet alleen maar vleesgerechten en geen of slechts 1 groentegerecht maar een sortering van verschillende hoofdingrediënten.
Kies bijv. een gerecht met vlees, een met vis, een met kip, een met ei en een groentegerecht. Maak de maaltijd compleet met een aantal bijgerechten als atjar (zoetzuur), gorengans (drooggebakken gerechten), sambal en een of andere soort kroepoek.
Wilt U een uitgebreidere maaltijd, kies dan een tweede gerecht van elke soort; vlees, vis, gevogelte, ei, groente enzovoort. Het verdient aanbeveling bij het plannen van een rijsttafel een echt werkschema te maken. Sommige gerechten worden lekkerder als ze een of enkele dagen tevoren worden bereid; U kunt dus uitstekend vooruit koken. Andere gerechten kunt U op de ochtend van de maaltijd bereiden en later opwarmen.
Laat i.v.m. het opwarmen vooral groentegerechten niet te gaar worden. Doe alle gerechten over in ovenschaaltjes, dek ze af en verwarm ze vlak voor de maaltijd in de magnetron-oven