Nasi Goreng
Nasi goreng
Ingrediënten
300 gr nasi putih (gekookte witte rijst)
200 gr vleesrestjes
100 gr gepelde en gekookte garnalen
2 eetl ketjap manis
2 eetlepel olie (plantaardig) of 50 gr boter
1 fijngesneden prei
Boemboe:
4 grote sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode Spaanse pepers
2 theel trassie oedang
1 theel zout
bereiding:
Wrijf of maal de fijngesneden knoflook, sjalotten, Spaanse pepers, de trassie met het zout fijn. Fruit de net gemaakte boemboe in de olie of boter in de wok/wadjan half gaar.
Vervolgens al roerend het aan blokjes gesneden vlees en de garnalen toevoegen. Schep dan de rijst door de kruiden/vlees mengsel, vervolgens de ketjap en bak dit verder op.
Als alles goed vermengd, gebakken en heet is, dan de fijngesneden prei er doorheen mengen. Nog even laten meebakken en dan serveren.
noot:
Tegenwoordig wordt nasi goreng als een apart gerecht geserveerd. In Indonesië is het echter een ontbijt gemaakt van de restjes van de vorige dag.