Javaanse Kerriesoep

Javaanse kerriesoep 

 

ingrediënten:


300 gr runderpoulet
1000 ml water
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
200 gr kouseband
4 aardappelen
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
3 eetl olie

 

boemboe:

4 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 rode lombok
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
1 1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel trassi

Bereiding:
Voeg het vlees toe aan het water en laat dit zachtjes 1 uur sudderen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sereh en de salam voor 3 minuten. Voeg het vervolgens bij de bouillon en laats dit 5 minuten stoven. Snijd de kouseband in kleine stukjes en de aardappelen in kleine blokjes.Voeg dit aan de bouillon toe en laat het nog 10 minuten stoven. Voeg dan het zout, de suiker en de kokosmelk toe en laat het geheel nog 5 minuten stoven.