Toemis boontjes
Toemis Boontjes. (Gestoofde sperziebonen)
2 teentjes knoflook, |
1 grote rode lombok, |
1 theel. trassie, |
2 salamblaadjes, |
1/2 theel. laos, |
250 gr. sperziebonen, |
1/2 theel. gula djawa |
2 dl. bouillon, |
2 eetl. olie, |
zout, |
2 uien, |
peper. |
Schil de uien en het knoflook en snijd ze fijn. Was de lombok en hak hem fijn. Was de sperzieboontjes en snijd ze in stukjes. Verhit een droge koekepan en rooster hierin het knoflook, de trassie, de laos en de gula djawa. Voeg de olie toe en fruit het mengsel 2 minuten. Voeg de uien, de lombok en de salam toe en fruit alles voortdurend omscheppend 3 min. Schep er de sperziebonen, de bouillon en wat zout en peper door. Breng het geheel aan de kook. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de groente in circa 15 min. zachtjes beetgaar stoven.