Daging smoor (2)

Daging smoor (2)      

 

Ingrediënten:

500 gr. Rundvlees.

1 Ui.

2 Knoflooktenen.

2 schijfjes djahe.

1/2 th.lepel nootmuskaat.

1 eetl. olie

1 mespunt zwarte peper.

1 kruidnagel.

1 stukje gula djawa

1 theel. citroensap.

een beetje asem.

4 eetl. ketjap manis.

 

Bereiden:

 

Snijd het vlees in dobbelstenen. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Schil de djahe en hak hem fijn. Marineer het vlees enkle uren in de asem met evt. een beetje zout. Bestrooi daarna het vlees met nootmuskaat. Bak de ui, knoflook, djahe, peper en kruidnagel in de olie. voeg het vlees toe en bak het aan. Voeg gula djawa, ketjap, citroensap en genoeg water toe. en plaats deksel op de pan en stoof het vlees gaar. (bak evt. paprika, in kleine stukjes gesneden, mee).