Oosterse pindasoep
Oosterse pindasoep
Maaltijdsoep, 4 personen.
Ingredienten:
1 el. zonnebloemolie.
2 Tenen knoflook, fijn gehakt.
2 tl. Sambal oelek.
300 gr. Prei, in ringen.
5 flinke el. Pindakaas (met stukjes noot)
1 tl. Djintan (gemalen komijn).
1 ltr. kippenbouillon.
3 el. Ketjap manis.
400 gr. kipfilet, in reepjes.
125 gr. Tauge.
Eventueel zout naar smaak toevoegen.
1 zak kroepoek, voor erbij.
Verhit de olie in een ruime pan en bak de knoflook en sambal 30 sec. Voeg de prei toe en bak 2 min. mee. Meng er de pindakaas en djinten door en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat met het deksel schuin op de pan 6-8 minuten zachtjes koken. Voeg de ketjap en kipfilet toe en kook de soep nog 4-5 min. tot de kip gaar is. Schenk de soep in kommen en verdeel er de tauge over. Serveer met kroepoek.
Voor een extra gevulde soep kun je hem met gekookte witte rijst serveren. Schep dan de rijst in kommen en schenk de soep eroverheen.