Ajam Roedjak
Ajam roedjak (gekruide gestoofde kip in saus)
Ingrediënten:
750 gr. kipfilet
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 salamblaadjes
4 jerut purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
4 eetl olie
250 ml kokosmelk
zout naar smaak
1 theel gula jawa (plamsuiker)
boemboe:
2 sjalotten
4 rode lomboks
4 cm laos
5 cm gember (jahe/djahé)
1 theel trassi
6 kemiri noten
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak deze 2 minuten mee. Dan de sereh, de salam en de jerut purut toevoegen evenals de kip en bak dit nog 3 minuten.
Vervolgens de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en het geheel in 25 minuten zachtjes gaar laten sudderen