Ajam Kerrie
Ajam kerrie (Curry-kip)
1 kip in stukken, |
1 theel. asem, |
2 uien,, |
3 rode lomboks, |
1 pinklengte koenir, |
mespuntje kruidnagelpoeder, |
6 teentjes knoflook, |
een klein stukje djahé, |
1 theel. djinten, |
200 gr. klapper, |
2 eetl. ketoembar, |
1/2 blok santen, |
6 peperkorrels, |
2 dl. water, |
2 djeroekperoetblaadjes, |
1 serehstengel. |
Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn. Was de lomboks en hak ze fijn. Schil de djahé en koenir en hak ze fijn. Verwijder de harde bovenkant van de serehstengel, plet hem met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in. Rooster de klapper lichtbruin in een koekepan.
Wrijf de uien, knoflook, koenir, djinten, ketoembar, peperkorrels, lomboks, kruidnagelpoeder en djahé fijn in de vijzel. Meng er de geroosterde klapper doorheen.
Doe wat olie in een wok en bak het fijngewreven kruidenmengsel even aan. Voeg de
djeroekperoetblaadjes, de serehstengel, de santen, het water en de kip toe. Laat dit op een klein vuur zachtjes gaarsudderen.