Sambal Goreng Telor
Sambal Telor.
4 hardgekookte eieren, |
mespuntje djahépoeder, |
2 eetl. plantaard. olie, |
1/8 schijf gula djawa, |
1 middelgrote ui, |
1 theel. fijngemaakte trassi, |
1 knoflookteen, |
3 eetl. geconcentreerde tomatenpuree |
1 salamblaadje, |
3 dl. santen, |
1 theel. laos, |
ketjap manis. |
zout, |
2 theel. sambal oelek |
Pel en was de eieren, snijd ze overlangs doormidden en zet ze afgedekt op een koele plaats. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Verwarm de olie, fruit daarin de ui goudgeel en zet 1 eetlepel gefruite ui apart in een kommetje.
Voeg de knoflook, salamblaadje, laos, djahé, gula djawa, sambal oelek en trassi toe. Verwarm alles onder goed roeren 2 tot 3 minuten op een zeer laaggedraaide warmtebron. Voeg dan de tomatenpuree en santen toe, laat de saus even zachtjes koken en daarna wat indampen. Neem het salamblaadje uit de pan. Proef de saus en voeg naar smaak ketjap en zout toe.
Leg de eieren in de saus en laat de eieren even warm worden.
Spoel een schaaltje om met kokend water, leg de eieren met de dooier naar beneden in de schaal,
Giet de saus over de eieren en leg er de apart gezette gefruite ui op. (Voor 4 personen, mild gerecht)