Sajoer Tjampoer

Sajoer tjampoer 

 

 

Ingrediënten

 

1 schoongemaakte en kleingescheden ui;
2 uitgeperste teentjes knoflook;
2 theelepels sambal oelek;
1 teelepel laos;
2 theelepels ketoembar;
0,5 theelepel koenjit;
zout;
2 eetlepels olie;
500 gram schoongemaakte en kleingesneden gemengde groenten (sperziebonen, bloemkool, worteltjes, spruitjes, taugé, chinese kool, witte kool, paksoi, etc.);
3 eetlepels ketjap manis;
3 dl boullion of water.

Vermeng de ui, knoflook, sambal, laos, ketoembar en wat zout. Wrijf het mengsel fijn in een vijzel.

 

 

Bereiden:

 

Verhit de olie in een wok of grote pan en fruit het kruidenmengsel hierin circa 3 minuten. Voeg de groenten en de ketjap toe en fruit alles onder voortdurend omscheppen nog ca. 2 minuten. Voeg de boullion of water toe. Breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en dit met een deksel op de pan in 15 minuten gaar worden.

Maak jouw eigen website met JouwWeb