Loempia
Loempia (6 stuks)
Recept:
3 dl. Water.
75 gr. Bloem.
50 gr. Maizena.
1 eiwit.
Zout naar smaak.
200 gr. Varkensvlees of kippevlees (kleine blokjes).
1 middelgrote ui, eventueel wat fijngesneden ham.
½ theelepel sambal oelek.
1 eetlepel Ketjap.
1 prei.
200 gr. Witte kool.
100 gr. Taugeh.
½ theelepel knoflookpoeder.
3 eetlepels bouillonpoeder.
Zout naar smaak.
Bereiding:
Braad het vlees lekker bruin. Doe er de uien bij en laat deze bakken tot ze glazig zijn. Voeg dan de sambal en de ketjap aan toe en laat dit ook even meebakken. Dan doet u er de schoongemaakte en klein gesneden groenten bij, knoflook, bouillonpoeder en zout. Laat dit alles gedurende een korte tijd bakken, zodat de groente knapperig blijft. Voeg nu de gesneden ham toe en vervolgens kunt u de vulling laten afkoelen. Maak van het water, de bloem, het ei en wat zout een glad beslag. Vet een koekepan goed in met olie en doe hierin 1 sauslepel beslag en laat dit op een laag vuur aan een zijde langzaam gaar bakken. Zodra ze loslaten,het baksel uit de koekepan nemen en even laten afkoelen. Vervolgens legt u de gebakken zijde 1/6 deel van het vulsel en dan vouwt u de flensjes als een envelope dicht en plakt hem dicht met wat eiwit. Tenslotte frituurt u de loempia’s af in hete olie of frituurvet van +/- 180 gr.
Serveer:
U kunt de loempia’s serveren met een pittige pindasaus of een ketjapsaus.