Ajam Pangang Ketjap

Ajam Ketjap. (Kip in ketjapsaus)

 

 

500 gr. kipfilet,

1 theel. ketoembar,

3 eetl. ketjap manis,

1/2 theel. djintan,

1 eetl. suiker,

1 theel. laos,

3 eetl. azijn of citroensap (of 2 blaadjes   djoeroekpoeroet),  

1 theel.trassie,

2 teentjes knoflook,

1 theel. serehpoeder,

1 ui,

1 theel. koenjit,

1 eetl. santen,

1 theel. sambal.


De kipfilet in stukjes snijden. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Roerbak de kip totdat deze lichtbruin is. Haal de kip uit de pan en doe de ketoembar, djintan, laos, trassie, sereh, koenjit , de ui en de knoflook met de sambal in de pan en roerbak deze ca. 2 minuten. Doe daarna de kip er weer bij. Roerbak deze er doorheen met de ketjap en met citroensap.(Resp.azijn of citroenblad). Doe daarna de suiker erbij met een beetje water. Laat het gerecht nog even sudderen. Doe daarna nog 1 eetlepel santen er doorheen.