Babi ketjap met sambalboontjes

Babi Ketjap met  

Sambalboontjes

 

Ingrediënten:

600 gr. Sperciebonen, schoongemaakt.

4 el. Zonnebloemolie.

500 gr. Hamlappen, in blokjes.

1 Ui, gesnipperd.

2 Tenen knoflook, fijngehakt.

1 tl. Ketoembar.

1 tl. Djinten.

2 tl. djahe.

1 blikje Tomatenpuree (70 gr.) 

75 ml. Ketjap Manis.

2 tl. Sambal Oelek.

 

Bereiden;

 

Kook de sperziebonen in water met zout in 6-8 min. knapperig gaar. Giet ze af en laat goed uitlekken. Verhit in een wok 2 el. olie. Bak de blokjes vlees bruin aan. Bak de ui en knoflook 1 min. mee. Schep de ketoembar, djinten, djahe en tomatenpuree erdoor. Draai het vuur laag. Voeg de ketjap toe en smoor de babi ketjap nog 10 min. zachtjes. Voeg indien nodig een scheutje water toe. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el. olie. Bak de sambal 1 minuut. Schep er de spersiebonen door en bak nog 1-2 min. Verdeel de sambalboontjes met de babi ketjap over 4 borden. Lekker met witte rijst of mie.