Kerrie Telor

Kerrie Telor. (Eieren in kruidige saus

 

 

 

10 hardgekookte eieren,

½ theel.laos,

1 ui,

½ tl djahé,

1 teentje knoflook,

1 theel.koenjit,

1 theel. ketoembar,

1 theel.bruine basterdsuiker,

3 kemirienoten,

4 deciliter santen,

1 theel. sambal oelek,

2 salamblaadjes,

1 theel.djintan,

3 lenteuitjes.


Pel de ui en de lenteuitjes en snipper ze fijn. Pel de knoflook en pers hem uit. Pof de kemirienoten in een droge koekepan. Pel de eieren. Halveer 8 eieren in de lengte en snijd er 2 in kleine stukjes. Wrijf in een vijzel de ui, de knoflook, de ketoembar, de kemirienoten, de sambal. de djinten, de laos, de djahé, de koenjit en de bruine basterdsuiker tot een pasta. U kunt hiervoor natuurlijk ook een keukenmachine gebruiken.

Verhit olie in een wok en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de pasta gedurende 3 minuten. Voeg de santen en de salamblaadjes toe. Laat alles enkele minuten zachtjes doorkoken. Leg de gehalveerde eieren in de saus en laat alles boven een zeer matig afgestelde warmtebron staan tot van de saus zoveel is ingedampt dat niet meer dan driekwart van de oorspronkelijke hoeveelheid is overgebleven. Schep daarna heel voorzichtig de fijngemaakte eieren door de saus. Doe alles in een voorverwarmde schaal en strooi de lenteuitjes erover.