frikadel Pan

 

Frikadel pan  

 

 

Ingrediënten:

300 gr rundergehakt of half om half

2 kruidnagels

½ tl nootmuskaat

1 el ketjap

peper

2 eieren

3 el aardappelpuree

½ kopje melk

1 bouillonblokje

20 gr boter

 

 Bereiding:

 

Meng het gehakt met de kruidnagels, nootmuskaat, ketjap en peper.

Roer de eieren los.

Los het bouillonblokje op in de melk en schenk de eieren door het gehakt samen met de puree en de melk.

Wrijf een vuurvaste schaal in met boter en leg het gehakt hierin.

Verwarm de oven voor op 225 °C, zet het gehakt erin en laat het in 30-45 minuten gaar worden.

Serveer met sajoer lodeh, sajoer sop of komkommer in het zuur. Geef kroepoek en sambal erbij.

 

Tip: U kunt dit gerecht ook op een warmtebron maken , maar zet dan de warmtebron zeer laag en doe het deksel op de pan. Kijk zo nu en dan of het niet aanbrandt. Laat 45 minuten sudderen.