Pangsit

Pangsit  (kleine loempia met vleesvulling)                

 

Rercept:

300 gr. Bloem

1 ei.

wat zout en maizena.

250 gr. Varkensvlees.

100 gr. Garnalen.

1 theel. Knoflookpoeder.

½ gesnipperd uitje.

Peper en zout naar smaak.

 

Saus

1 eetl. Gemberpoeder.

2 theel. Knoflookpoeder.

4 lomboks.

Azijn en ketjap.

 

Bereiding:

Fijn gesneden groenten met knoflookpoeder bakken. In kleine stukjes gesneden vlees en garnalen toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Doorbakken tot het geheel gaar is. Van bloem, ei, water en zout een deeg beslag maken. Deeg uitrollen en bestuiven met maizena. Dubbelvouwen en weer uitrollen. Dit 2 maal herhalen. Deegplak in lapjes van 10 X 10 cm.  En  +/- 1mm. dik snijden. Op ieder stukje deeg 3 theelepels vulling leggen en in de vorm van een driehoek dichtvouwen. De pangsit bakken in olie of frituurvet van 180 gr C. Voor pangsitsaus de ingrediënten fijnmaken en samen met de azijn en de ketjap aanmengen en op een zacht vuurtje gaar koken. Eventueel wat tomatenketchup toevoegen voor de consistentie van de saus.

 

De pangsit serveren op een schaal met daarbij een schaaltje met de saus.